Jednoduchý recept

Světlý koláč s broskvemi

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Světlý koláč s broskvemi 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60519

Ingredience

6 ks Broskve
2 polévková lžíce Citrónová šťáva
250 g Cukr krupice
50 g Cukr třtinový
1 ks Kypřící prášek do pečiva
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
50 g Máslo čerstvé
125 ml Olej rostlinný
100 g Perník
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 761kJ
18% Sacharidy 63 g
22% Tuky 17 g
1% Sodík 15 mg
13% Bílkoviny 7 g

Světlý koláč s broskvemi postup přípravy receptu:

1

Žloutky vyšleháme s cukrem krupice do pěny, z bílků ušleháme sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

2

Broskve nakrájíme na plátky a zakápneme citronovou šťávou. Necháme 10 minut odležet.

3

Perník nastrouháme a smícháme s máslem a třtinovým cukrem. Vytvoříme drobenku.

4

Těsto vylijeme do pekáče, na něj naskládáme plátky broskví a posypeme drobenkou.

5

Pečeme na 180 °C asi 35 minut.

Poznámka

Pokud do těsta používáme citronovou šťávu, podmáslí, bílý jogurt a další kyselé ingredience, je dobré nahradit kypřící prášek jedlou sodou. Pekáč vymažeme tukem nebo vyložíme pečicím papírem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept