Světlý koláč s broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Světlý koláč s broskvemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60519 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
6 ks | Broskve |
2 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
250 g | Cukr krupice |
50 g | Cukr třtinový |
1 ks | Kypřící prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
125 ml | Olej rostlinný |
100 g | Perník |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 45,9mg |
Draslík | 63,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 47,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr třtinový, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Perník mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Broskve, Citrónová šťáva, Kypřící prášek do pečiva nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Světlý koláč s broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Žloutky vyšleháme s cukrem krupice do pěny, z bílků ušleháme sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků. |
2 | Broskve nakrájíme na plátky a zakápneme citronovou šťávou. Necháme 10 minut odležet. |
3 | Perník nastrouháme a smícháme s máslem a třtinovým cukrem. Vytvoříme drobenku. |
4 | Těsto vylijeme do pekáče, na něj naskládáme plátky broskví a posypeme drobenkou. |
5 | Pečeme na 180 °C asi 35 minut. |
Poznámka
Pokud do těsta používáme citronovou šťávu, podmáslí, bílý jogurt a další kyselé ingredience, je dobré nahradit kypřící prášek jedlou sodou. Pekáč vymažeme tukem nebo vyložíme pečicím papírem.