Jednoduchý recept

Zapečené telecí hrudí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6052
Kategorie: Maso

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Petržel kořen
1 ks Strouhanka
1 ks Sůl
1 kg Telecí hruď
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 684 kcal
Kilojoule 2 863kJ
13% Sacharidy 47 g
49% Tuky 37 g
3266% Sodík 65 g
69% Bílkoviny 39 g

Zapečené telecí hrudí postup přípravy receptu:

1

Telecí hrudí omyjeme a dáme vařit do osolené vroucí vody. Uvařené hrudí vyndáme, necháme okapat, odkrojíme chrupavky a maso nakrájíme příčně na plátky široké zhruba 1 cm. Plátky potřeme máslem.

2

V kastrolu rozehřejeme část másla, osmahneme na něm lehce rozkrájenou na plátky cibuli a zeleninu. Na tento základ poklademe plátky masa, osolíme a dusíme za mírného podlévání do měkka. Hotové maso přendáme do jiného kastrolu a přikryjeme. Šťávu zasypeme lžící mouky, chvilku podusíme a odstavíme. Jakmile šťáva vychladne, přimícháme žloutky a necháme je na ohni trochu zhoustnout.

3

Do zapékací mísy poklademe plátky masa potřené po obou stranách připravenou omáčkou a zapečeme.

4

Maso podáváme s dušenou zeleninou a bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept