Recept

Hovězí ragú se zeleninou

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hovězí ragú se zeleninou 5 1
Celkový čas: 185 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 170 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60522
Kategorie: Maso

Ingredience

10 ks Brambory
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Celer řapíkatý
4 stroužek Česnek
4 ks Cibule
1 kg Hovězí plec
400 ml Hovězí vývar základní
3 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej rostlinný
200 ml Passata (drcená rajčata)
7 g Pepř černý mletý
150 g Slanina anglická
7 g Sůl
400 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 812 kcal
Kilojoule 3 396kJ
13% Sacharidy 48 g
33% Tuky 25 g
23% Sodík 458 mg
136% Bílkoviny 77 g

Hovězí ragú se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kostky.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky a spolu s masem zprudka orestujeme na oleji.

3

Mrkev a řapíky z celeru nakrájíme na kostičky. Cibule rozpůlíme (kořen seřízneme jen lehce, aby cibule držela u sebe), česnek prolisujeme.

4

Maso vyjmeme z hrnce a do výpeku dáme všechnu zeleninu a krátce orestujeme.

5

Vrátíme maso, zalijeme vínem a vývarem, přidáme bylinky, sůl a pepř.

6

Dusíme v troubě 2,5 hodiny. V polovině dušení přidáme passatu.

7

Až je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zredukujeme.

Poznámka

Svazek bylinek se ve Francii označuje bouquet garni a obsahuje tymián, majoránku, bobkový list a petržel. Přesně tyto bylinky se do ragů skvěle hodí. Můžeme vařit i na plotně, ale maso z trouby je jemnější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept