Hovězí ragú se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 185 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí ragú se zeleninou
Celkový čas: | 185 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 170 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60522 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 ks | Brambory |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 ks | Celer řapíkatý |
4 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
1 kg | Hovězí plec |
400 ml | Hovězí vývar základní |
3 ks | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
200 ml | Passata (drcená rajčata) |
7 g | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina anglická |
7 g | Sůl |
400 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 4,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí plec, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Mrkev kořen, Passata (drcená rajčata) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Pepř černý mletý, Slanina anglická, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí ragú se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na kostky. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky a spolu s masem zprudka orestujeme na oleji. |
3 | Mrkev a řapíky z celeru nakrájíme na kostičky. Cibule rozpůlíme (kořen seřízneme jen lehce, aby cibule držela u sebe), česnek prolisujeme. |
4 | Maso vyjmeme z hrnce a do výpeku dáme všechnu zeleninu a krátce orestujeme. |
5 | Vrátíme maso, zalijeme vínem a vývarem, přidáme bylinky, sůl a pepř. |
6 | Dusíme v troubě 2,5 hodiny. V polovině dušení přidáme passatu. |
7 | Až je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zredukujeme. |
Poznámka
Svazek bylinek se ve Francii označuje bouquet garni a obsahuje tymián, majoránku, bobkový list a petržel. Přesně tyto bylinky se do ragů skvěle hodí. Můžeme vařit i na plotně, ale maso z trouby je jemnější.