Flank steak na cibuli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flank steak na cibuli
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60525 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Hovězí pupek |
2 polévková lžíce | Máslo |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
7 g | Pepř černý mletý |
300 g | Šalotka |
7 g | Sůl |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 125,0mg |
Draslík | 254,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 892,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Šalotka, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí pupek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo, Pepř černý mletý, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Flank steak na cibuli postup přípravy receptu:
1 | Steaky osolíme, opepříme a opečeme na oleji 3-4 minuty z každé strany. Poté vyjmeme a udržujeme teplé. |
2 | Ve výpeku z masa zredukujeme víno a přidáme rozčtvrcené šalotky. Až jejich okraje zhnědnou, odstavíme. Poté do omáčky vmícháme máslo. |
3 | Steaky podáváme přelité omáčkou. |
Poznámka
K podávání doporučuji šťouchané brambory nebo bramborovou kaši.