Jednoduchý recept

Roastbeef s portugalskými bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Roastbeef s portugalskými bramborami 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60526
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory
3 polévková lžíce Hořčice dijonská
750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
100 ml Olej rostlinný
200 ml Olej stolní
7 g Paprika mletá sladká
7 g Pepř černý mletý
20 g Rozmarýn
7 g Sůl
3 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,011 kcal
Kilojoule 4 230kJ
6% Sacharidy 21 g
111% Tuky 83 g
8% Sodík 161 mg
77% Bílkoviny 43 g

Roastbeef s portugalskými bramborami postup přípravy receptu:

1

Maso si naložíme den předem - osolíme a opepříme ho, potřeme hořčicí, paprikou a worcesterskou omáčkou. Vše do masa vmasírujeme. Potřeme olejem (stolním) a necháme v lednici přes noc.

2

Pečeme na 150 °C asi 40 minut.

3

Poté maso necháme 10 minut odstát a nakrájíme ho na tenké plátky.

4

Brambory uvaříme ve vodě neoloupané. Poté je trochu zmáčkneme, aby praskly.

5

Rozmarýn nasekáme a rozpálíme ho v oleji (můžeme použít i olivový olej). V tomto oleji postupně opečeme brambory.

Poznámka

Doporučuji rané brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept