Roastbeef s portugalskými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roastbeef s portugalskými bramborami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60526 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
3 polévková lžíce | Hořčice dijonská |
750 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
100 ml | Olej rostlinný |
200 ml | Olej stolní |
7 g | Paprika mletá sladká |
7 g | Pepř černý mletý |
20 g | Rozmarýn |
7 g | Sůl |
3 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 134,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 922,9mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej rostlinný, Olej stolní, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Hovězí roštěnka níz. peč., Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř černý mletý, Rozmarýn, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Roastbeef s portugalskými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Maso si naložíme den předem - osolíme a opepříme ho, potřeme hořčicí, paprikou a worcesterskou omáčkou. Vše do masa vmasírujeme. Potřeme olejem (stolním) a necháme v lednici přes noc. |
2 | Pečeme na 150 °C asi 40 minut. |
3 | Poté maso necháme 10 minut odstát a nakrájíme ho na tenké plátky. |
4 | Brambory uvaříme ve vodě neoloupané. Poté je trochu zmáčkneme, aby praskly. |
5 | Rozmarýn nasekáme a rozpálíme ho v oleji (můžeme použít i olivový olej). V tomto oleji postupně opečeme brambory. |
Poznámka
Doporučuji rané brambory.