Brambory s pórkem a hořčicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s pórkem a hořčicí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60530 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 polévková lžíce | Hořčice Bornier - hrubozrnná |
50 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Pórek |
5 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 388,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Bornier - hrubozrnná, Máslo čerstvé, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř černý mletý, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s pórkem a hořčicí postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. |
2 | Pórek nakrájíme na kolečka a necháme zezlátnout na másle. |
3 | Smícháme brambory, pórek i hořčici a dochutíme solí a pepřem. |
Poznámka
Skvělá příloha k jakkoli upravenému masu.