Jednoduchý recept

Salát z červeného zelí se švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Salát z červeného zelí se švestkami 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60532
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr třtinový
2 kávová lžička Ocet
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
30 g Ořechy vlašské
5 g Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Sirup javorový
1 kávová lžička Skořice mletá
5 g Sůl
500 g Švestky
2 kávová lžička Tymián
750 g Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 091kJ
29% Sacharidy 104 g
16% Tuky 12 g
3% Sodík 53 mg
12% Bílkoviny 7 g

Salát z červeného zelí se švestkami postup přípravy receptu:

1

Zelí nakrájíme na tenké nudličky a smícháme se lžící soli a třtinovým cukrem. Pořádně promícháme.

2

Švestky vypeckujeme a nakrájíme na plátky.

3

Javorový sirup svaříme s octem, přidáme skořici a nakonec švestky. Podusíme 3 minuty.

4

Švestky slijeme a přimícháme k zelí.

5

Štávu ze švestek zredukujeme na polovinu, přidáme oba oleje a tymián.

6

Zelí zalijeme šťávou a ozdobíme nasekanými ořechy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept