Salát z červeného zelí se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červeného zelí se švestkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60532 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
2 kávová lžička | Ocet |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej z vlašských ořechů |
30 g | Ořechy vlašské |
5 g | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
5 g | Sůl |
500 g | Švestky |
2 kávová lžička | Tymián |
750 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 508,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 107,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Ořechy vlašské, Sirup javorový, Skořice mletá, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej z vlašských ořechů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet, Pepř černý mletý, Sůl, Švestky, Tymián nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červeného zelí se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Zelí nakrájíme na tenké nudličky a smícháme se lžící soli a třtinovým cukrem. Pořádně promícháme. |
2 | Švestky vypeckujeme a nakrájíme na plátky. |
3 | Javorový sirup svaříme s octem, přidáme skořici a nakonec švestky. Podusíme 3 minuty. |
4 | Švestky slijeme a přimícháme k zelí. |
5 | Štávu ze švestek zredukujeme na polovinu, přidáme oba oleje a tymián. |
6 | Zelí zalijeme šťávou a ozdobíme nasekanými ořechy. |