Recept

Celerové rizoto s kuřetem

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Celerové rizoto s kuřetem 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60533

Ingredience

500 g Celer bulvový
1 ks Cibule
4 ks Kuřecí prsa
2 polévková lžíce Mascarpone
150 g Máslo
5 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
300 g Rýže
5 g Sůl
80 ml Víno bílé
1,5 l Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek
2 ks Šalvěj

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 805 kcal
Kilojoule 3 367kJ
3% Sacharidy 10 g
15% Tuky 12 g
64% Sodík 1 g
11% Bílkoviny 6 g

Celerové rizoto s kuřetem postup přípravy receptu:

1

Celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno.

2

V hrnci rozpustíme polovinu množství másle a osmažíme na něm cibuli a celer.

3

Přidáme prolisovaný česnek a po chvíli i víno.

4

Nasypeme rýži a postupně přiléváme vývar - vaříme do měkka.

5

Kuřecí prsa osolíme, opepříme a smažíme na polovině zbylého másla - nejprve 3 minuty na straně s kůží a pak 4 minuty z druhé strany. Zabalíme do alobalu a necháme dojít mimo oheň.

6

Na zbylém másle osmahneme šalvěj.

7

Do rýže vmícháme mascarpone a podáváme ozdobené lístkem šalvěje s kuřecím prsíčkem.

Poznámka

Je dobré použít kuřecí prsa s kůží, pokud ale máme bez kůže, nevadí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept