Celerové rizoto s kuřetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerové rizoto s kuřetem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60533 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
500 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 ks | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Mascarpone |
150 g | Máslo |
5 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže |
2 ks | Šalvěj |
5 g | Sůl |
80 ml | Víno bílé |
1,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 403,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 561,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Olej olivový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo, Pepř černý mletý, Rýže, Šalvěj, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Celerové rizoto s kuřetem postup přípravy receptu:
1 | Celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | V hrnci rozpustíme polovinu množství másle a osmažíme na něm cibuli a celer. |
3 | Přidáme prolisovaný česnek a po chvíli i víno. |
4 | Nasypeme rýži a postupně přiléváme vývar - vaříme do měkka. |
5 | Kuřecí prsa osolíme, opepříme a smažíme na polovině zbylého másla - nejprve 3 minuty na straně s kůží a pak 4 minuty z druhé strany. Zabalíme do alobalu a necháme dojít mimo oheň. |
6 | Na zbylém másle osmahneme šalvěj. |
7 | Do rýže vmícháme mascarpone a podáváme ozdobené lístkem šalvěje s kuřecím prsíčkem. |
Poznámka
Je dobré použít kuřecí prsa s kůží, pokud ale máme bez kůže, nevadí.