Recept

Pikantní dýňový koláč se sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pikantní dýňový koláč se sýrem 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60534
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Chilli paprička
150 g Cibule
800 g Dýně
150 g Gouda
125 g Máslo čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká
5 g Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
200 g Sýr krémový
6 ks Tymián
4 ks Vejce slepičí
100 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 965 kcal
Kilojoule 4 036kJ
19% Sacharidy 67 g
89% Tuky 66 g
13% Sodík 256 mg
52% Bílkoviny 29 g

Pikantní dýňový koláč se sýrem postup přípravy receptu:

1

Z mouky, muškátového oříšku, másla a jednoho vejce vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici zabalené do potravinářské fólie.

2

Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nastrouháme. Dáme ji na síto, osolíme a necháme okapat.

3

Cibuli nasekáme na jemno a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme dýni a opékáme do poloměkka.

4

Vyšleháme zakysanou smetanu, čerstvý krémový sýr, 100 g goudy a zbylá tři vejce. Přidáme pepř a nasekanou chilli papričku.

5

Snítky tymiánu otrháme a přidáme do zakysané smetany.

6

Smetanovou směs rozdělíme na dva díly - do jedné poloviny vmícháme dýni.

7

Koláčovou formu vyložíme těstem, propícháme vidličkou a zatížené fazolemi pečeme 10 minut na 200 °C.

8

Poté odložíme fazole, dáme dýňovou směs, na ni smetanovou směs a pečeme 15 minut na 200 °C.

9

Poté posypeme zbylou goudou a pečeme 20 minut.

Poznámka

Místo goudy můžeme použít jiný, dobře rozpustný sýr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept