Bylinková pomazánka z pečeným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinková pomazánka z pečeným lososem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60538 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
200 g | Losos - filety |
300 g | Lučina |
3 polévková lžíce | Pažitka |
2 špetka | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Smetana |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 105,3mg |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 172,6mg |
Vláknina | 63,0mg |
Vitamín A | 174,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Losos - filety mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kmín drcený, Lučina, Pažitka, Pepř bílý, Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinková pomazánka z pečeným lososem postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme si troubu na 185°C. Omytý a osušený filet z lososa osolíme mořskou solí a posypeme drceným kmínem. Vložíme kůží vespod do pekáčku, který jsme si vyložili pečícím papírem a dáme ho zapéct na 10 minut. |
2 | Bylinky (pažitku, kopr) si opláchneme, vodu důkladně setřepeme a pokrájíme nadrobno. |
3 | Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli je maso upečené (vidličkou si oddělíme kousek masa, mělo by být upečené a šťavnaté). Necháme ho zchladnout, odstraníme kůži, pak ho v misce pomocí vidličky rozmačkáme, přidáme k němu Lučinu, 2 lžíce smetany, promícháme, opepříme bílým pepřem, podle chuti dosolíme a nakonec přimícháme bylinky. |
4 | Pomazánku odložíme do chladničky přibližně na 1 hodinu. Až pak ji podáváme. |
Poznámka
Místo smetany můžeme použít majonézu Hellmans. Pomazánku podáváme s tmavým celozrnným pečivem nebo čerstvým chlebem.