Jednoduchý recept

Bábovka z celozrnné mouky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 100 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6054

Ingredience

200 g Cukr krupice
2 ks Jablka
2 kávová lžička Kakao - prášek
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
10 polévková lžíce Marmeláda jahodová
200 g Mouka polohrubá
50 g Mouka pšeničná celozrnná
75 ml Olej stolní
4 ks Vejce slepičí
75 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 339kJ
27% Sacharidy 96 g
23% Tuky 17 g
3% Sodík 58 mg
18% Bílkoviny 10 g

Bábovka z celozrnné mouky postup přípravy receptu:

1

Vymažeme a vysypeme bábovkovou formu.

2

Žloutky a cukr utřeme do pěny, přimícháváme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

3

Tuhý sníh ušleháme z bílků a vmícháme do těsta. Do 1/2 vmícháme kakao.

4

Jablka nakrájíme na osminky a vyndáme z nich jadřince.

5

Do formy nalijeme světlou část těsta, dáme na ni jablka, která potřeme marmeládou a pak nalijeme kakaové těsto.

6

90 minut pečeme při 175 stupních.

7

Poté bábovku teplou vyklopíme a pocukrujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept