Bábovka z celozrnné mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bábovka z celozrnné mouky
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 100 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6054 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
2 kávová lžička | Kakao - prášek |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
10 polévková lžíce | Marmeláda jahodová |
200 g | Mouka polohrubá |
50 g | Mouka pšeničná celozrnná |
75 ml | Olej stolní |
4 ks | Vejce slepičí |
75 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 170,6mg |
Draslík | 371,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda jahodová, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bábovka z celozrnné mouky postup přípravy receptu:
1 | Vymažeme a vysypeme bábovkovou formu. |
2 | Žloutky a cukr utřeme do pěny, přimícháváme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. |
3 | Tuhý sníh ušleháme z bílků a vmícháme do těsta. Do 1/2 vmícháme kakao. |
4 | Jablka nakrájíme na osminky a vyndáme z nich jadřince. |
5 | Do formy nalijeme světlou část těsta, dáme na ni jablka, která potřeme marmeládou a pak nalijeme kakaové těsto. |
6 | 90 minut pečeme při 175 stupních. |
7 | Poté bábovku teplou vyklopíme a pocukrujeme. |