Recept

Domácí klobásky s bylinkami zapečené v listovém těstě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60540

Ingredience

1 ks Cibule
2 kávová lžička Kmín římský
250 g Listové těsto
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,5 polévková lžíce Strouhanka
2 kávová lžička Sůl mořská
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 ks Vejce slepičí
460 g Vepřová plec
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 623kJ
8% Sacharidy 28 g
60% Tuky 45 g
55% Sodík 1 g
49% Bílkoviny 28 g

Domácí klobásky s bylinkami zapečené v listovém těstě postup přípravy receptu:

1

Jemně pomleté vepřové plecko dáme do mísy. Očistíme cibuli s česnekem, cibuli velmi drobně pokrájíme a česnek propasírujeme a přidáme k masu. Pod tekoucí vodou opláchneme snítky čerstvé šalvěje, rozmarýnu, tymiánu a petrželky. Vodu setřepeme, lístky otrháme, všechny bylinky posekáme nadrobno a dáme k masu. Ještě sekanou osolíme, dochutíme bílým pepřem, přidáme 1/2 lžíce strouhanky a směs důkladně promícháme. Masovou směs rozdělíme na 6 dílů a z každého vytvarujeme 6 menších klobásek.

2

Troubu si předehřejeme na 170°C. Na válu si rozložíme listové těsto (nejlépe už předválené). Klobásky rozložíme na 1/2 těsta, všechny okraje i mezi klobáskami potřeme rozšlehaným vajíčkem, pak přes klobásky přeložíme druhou stranu těsta. Radýlkem těsto mezi klobáskami rozkrojíme, prstami těsto po okrajích ještě více spojíme a klobásky zabalené "v županu " poklademe na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Potřeme je zbytkem už rozšlehanými vejci a posypeme římským kmínem. Pečeme je pomalu při 170°c dozlatova přibližně 20 -25 minut.

3

Podáváme je teplé i studené.

Poznámka

Ke klobáskám podáváme zeleninový salát podle chuti a sezóny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept