Recept

Čočka s kedlubnou a ředkvičkami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60541
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
1 ks Kedlubna
0,5 ks Limetka
1 polévková lžíce Máslo
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 ks Pórek
3 ks Ředkvička
0,5 kávová lžička Sůl
Vařená čočka
330 g Čočka červená
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 698kJ
18% Sacharidy 66 g
7% Tuky 5 g
3% Sodík 68 mg
40% Bílkoviny 23 g

Čočka s kedlubnou a ředkvičkami postup přípravy receptu:

1

Červenou čočku propláchneme pod tekoucí vodou, dáme ji do hrnce, zalijeme ji přibližně 1 litrem vody a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a čočku vaříme 8 až 10 minut (maximálně). Ke konci vaření přimícháme do čočky sůl. Uvařenou čočku scedíme, propláchneme ji pod studenou vodou a necháme okapat. Pak ji dáme do mísy.

2

Očistíme o omyjeme mladou (střední) kedlubnu, ředkvičky, mladou jarní cibulku, mladý menší pórek a petrželku kudrnku. Pórek nakrájíme na tenké nudličky. V menší pánvi si rozpustíme máslo s olivovým olejem (1 lžíce) a na něm pórek zlehka orestujeme 1-2 minuty. Pak ho i s omastkem dáme k čočce. Kedlubnu a ředkvičky nakrájíme na nudličky, cibulku na kroužky, petrželové lístky posekáme nadrobno a vše přidáme k čočce.

3

Čočku dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem, promícháme ji s 2 lžícemi kvalitního olivového oleje a šťávou z limetky podle chuti.

Poznámka

Sálát z červené čočky je výborný jako příloha k pečeným klobáskám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept