Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 146 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 126 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60543
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
800 g Hovězí žebra
5 polévková lžíce Kopr čerstvý
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Nové koření celé
1,5 kávová lžička Ocet
1 kávová lžička Pepř černý celý
400 ml Smetana
1,5 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 804 kcal
Kilojoule 3 364kJ
3% Sacharidy 12 g
89% Tuky 67 g
6% Sodík 129 mg
65% Bílkoviny 37 g

Moje koprovka postup přípravy receptu:

1

Omyté hovězí maso (nejlépe od žebra) dáme do hrnce s 1-1.2 litrem vody, tak, aby maso bylo zcela ponořené. Přidáme k němu celý černý pepř, celé nové koření, malý bobkový list, očištěnou cibuli i se slupkou. Vodu pomalu přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pomalu, tak aby voda probublávala a pod poklicí vaříme maso 90-120 minut. Přibližně 15 minut před dovařením přidáme sůl.

2

Uvařené maso vyjmeme a vývar scedíme do druhého hrnce. Vývaru by mělo být minimálně 500ml.

3

Omyjeme čerstvý kopr, silnější stonky odstraníme a kopr nakrájíme nadrobno. Ve sklenici rozmixujeme přibližně 100-150ml vychladlého vývaru s hladkou moukou. Vývar znovu přivedeme k varu, zamícháme do něj rozmixovanou mouku a za stálého míchání pomalu vaříme 5 minut. Plotýnku vypneme, do omáčky přimícháme smetanu a hned kopr. Jakmile vše přejde varem, hrnec odstavíme z plotny a dosolíme podle chuti. Ještě podle chuti do omáčky můžeme přimíchat 1-1.5 lžičky octa. Uvařené (libové) hovězí maso pokrájíme na plátky, poklademe je na talíře, přelijeme koprovkou a podáváme.

Poznámka

Jako příloha ke koprové omáčce se nejvíce hodí houskový knedlík, noky (nokerle) nebo uvařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept