Moje koprovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 146 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moje koprovka
Moje koprovka
Celkový čas: | 146 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 126 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60543 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
800 g | Hovězí žebra |
5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
1,5 kávová lžička | Ocet |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
400 ml | Smetana |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 142,0mg |
Draslík | 646,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 587,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí žebra, Kopr čerstvý, Pepř černý celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bobkový list, Nové koření celé, Ocet, Smetana, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Moje koprovka postup přípravy receptu:
1 | Omyté hovězí maso (nejlépe od žebra) dáme do hrnce s 1-1.2 litrem vody, tak, aby maso bylo zcela ponořené. Přidáme k němu celý černý pepř, celé nové koření, malý bobkový list, očištěnou cibuli i se slupkou. Vodu pomalu přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pomalu, tak aby voda probublávala a pod poklicí vaříme maso 90-120 minut. Přibližně 15 minut před dovařením přidáme sůl. |
2 | Uvařené maso vyjmeme a vývar scedíme do druhého hrnce. Vývaru by mělo být minimálně 500ml. |
3 | Omyjeme čerstvý kopr, silnější stonky odstraníme a kopr nakrájíme nadrobno. Ve sklenici rozmixujeme přibližně 100-150ml vychladlého vývaru s hladkou moukou. Vývar znovu přivedeme k varu, zamícháme do něj rozmixovanou mouku a za stálého míchání pomalu vaříme 5 minut. Plotýnku vypneme, do omáčky přimícháme smetanu a hned kopr. Jakmile vše přejde varem, hrnec odstavíme z plotny a dosolíme podle chuti. Ještě podle chuti do omáčky můžeme přimíchat 1-1.5 lžičky octa. Uvařené (libové) hovězí maso pokrájíme na plátky, poklademe je na talíře, přelijeme koprovkou a podáváme. |
Poznámka
Jako příloha ke koprové omáčce se nejvíce hodí houskový knedlík, noky (nokerle) nebo uvařené brambory.