Nočky do polévky z kuřecích prsou s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nočky do polévky z kuřecích prsou s bylinkami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60544 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 g | Kuřecí prsa |
2 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián |
1 ks | Vejce slepičí |
Na vaření | |
---|---|
1 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 353,3mg |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 27,7mg |
Vláknina | 188,8mg |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí prsa, Smetana, Sůl, Tymián, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Nočky do polévky z kuřecích prsou s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci dáme vařit vodu se solí. Syrová kuřecí prsa jemně pomeleme do misky. Omyjeme snítky bylinek, lístky otrháme a velmi drobně je pokrájíme. K pomletému masu přimdáme sůl, bílý pepř, bylinky, vejce a smetanu. Vše důkladně promícháme, až nám vznikne polohusté "těstíčko". |
2 | Pomocí malé lžičky noky vykrajujeme a vhazujeme do vroucí vody. Občas promícháme a pomalu vaříme do doby, až noky vyplavou. Vaří se přibližně 5-7 minut. |
3 | Uvařené noky poklademe na talíře, zalijeme kuřecím vývarem a podáváme. |