Kuře se zelenou omáčkou a rukolovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře se zelenou omáčkou a rukolovým salátem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6055 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Citrony |
800 g | Fazole bílé |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Kapary sterilované |
600 g | Kuřecí prsa |
40 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
100 g | Rukola |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 128g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 67g |
Vitamín A | 207,2mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Citrony, Fazole bílé, Kapary sterilované, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře se zelenou omáčkou a rukolovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa bez kůže potřeme olejem a opečeme na grilovací pánvi z obou stran. |
2 | Na omáčku promixujeme citrónovou šťávu, bylinky, kapary, česnek, hořčici a dvě lžíce oleje. Je-li třeba, přidáme trochu vody. |
3 | Konzervy bílých fazolí ohřejeme, slijeme a smícháme s rukolou a polovinou omáčky. |
4 | Maso nakrájíme a pokapeme zbylou omáčkou. |