Jednoduchý recept

Hermelínová omáčka s rýží

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Hermelínová omáčka s rýží 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60551

Ingredience

5 g Chilli koření mleté
1 polévková lžíce Kečup
10 g Koření na kuře
2 ks Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
200 g Rýže dušená
100 ml Smetana
2 ks Sýr Hermelín (Camember, Encián)
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 360kJ
4% Sacharidy 14 g
23% Tuky 18 g
11% Sodík 225 mg
23% Bílkoviny 13 g

Hermelínová omáčka s rýží postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a okořeníme je kořením na kuře.

2

Kuře zprudka orestujeme na oleji, přidáme hermelín nakrájený na kostičky, podlijeme trochou vývaru a podusíme.

3

Rozmícháme, podle potřeby přiléváme vývar.

4

Přidáme kečup, pepř a chilli koření.

5

Přidáme smetanu (může být i menší množství než uvedené) a vaříme odkryté až bude mít omáčka požadovanou hustotu.

6

Podáváme s vařenou nebo dušenou rýží.

Poznámka

Překvapivě dobré!

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept