Recept

Ořechová polenta se šalotkami

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Ořechová polenta se šalotkami 5 1
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60553
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr moučka
5 polévková lžíce Olej olivový
50 g Ořechy vlašské
125 g Polenta instantní
600 g Šalotka
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
500 ml Víno portské
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 708kJ
12% Sacharidy 44 g
18% Tuky 13 g
8% Sodík 152 mg
15% Bílkoviny 9 g

Ořechová polenta se šalotkami postup přípravy receptu:

1

Šalotky podle velikosti rozpůlíme nebo nakrájíme na čtvrtiny a osmažíme na 2 lžících olivového oleje. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zalijeme portským vínem a vaříme 1,5 hodiny doměkka.

2

500 ml horké vody se solí přivedeme k varu, snížíme teplotu a za stálého míchání vsypeme polentu. Vaříme asi 5 minut. Vmícháme sýr a strouhané ořechy.

3

Polentu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ztuhnout.

4

Nakrájíme ji na kolečka nebo čtverečky a opečeme na zbylém olivovém oleji.

5

Podáváme s šalotkami.

Poznámka

Možno využít jako předkrm nebo jako přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept