Jednoduchý recept

Jehněčí kotletky s ořechovou krustou

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jehněčí kotletky s ořechovou krustou 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60554
Kategorie: Brambory

Ingredience

500 g Brambory
1 stroužek Česnek
50 g Chléb konzumní
1200 g Jehněčí hřbet
10 g Majoránka
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
150 g Ořechy vlašské
1 kg Pastinák
10 g Pepř černý mletý
2 ks Šalotka
250 ml Smetana
10 g Sůl
1 ks Tymián

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,056 kcal
Kilojoule 4 420kJ
14% Sacharidy 50 g
102% Tuky 77 g
7% Sodík 134 mg
81% Bílkoviny 46 g

Jehněčí kotletky s ořechovou krustou postup přípravy receptu:

1

Pastiňák a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vaříme je ve smetaně do měkka. Poté je rozmixujeme. Přidáme máslo, sůl a pepř.

2

Na olivovém oleji opečeme celý stroužek česneku a snítku tymiánu.

3

Jehněčí hřbet vcelku osolíme a opepříme a opékáme ze všech stran (asi 2 minuty jedna strana) na tymiánu.

4

Ořechy rozmixujeme s chlebem a touto směsí obalíme maso.

5

Dáme vcelku na plech a pečeme na 180 °C spolu se šalotkou nakrájenou na kolečka asi 8 minut.

6

Poté naporcujeme a podáváme s pastiňákovým pyré ozdobené čerstvou majoránkou.

Poznámka

Jehněčí hřbet používáme s kostí - je chutnější.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept