Jehněčí kotletky s ořechovou krustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotletky s ořechovou krustou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60554 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
50 g | Chléb konzumní |
1200 g | Jehněčí hřbet |
10 g | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
150 g | Ořechy vlašské |
1 kg | Pastinák |
10 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalotka |
250 ml | Smetana |
10 g | Sůl |
1 ks | Tymián |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 154,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 679,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Jehněčí hřbet, Ořechy vlašské, Šalotka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pastinák mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Chléb konzumní, Majoránka, Pepř černý mletý, Smetana, Sůl, Tymián nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotletky s ořechovou krustou postup přípravy receptu:
1 | Pastiňák a brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Vaříme je ve smetaně do měkka. Poté je rozmixujeme. Přidáme máslo, sůl a pepř. |
2 | Na olivovém oleji opečeme celý stroužek česneku a snítku tymiánu. |
3 | Jehněčí hřbet vcelku osolíme a opepříme a opékáme ze všech stran (asi 2 minuty jedna strana) na tymiánu. |
4 | Ořechy rozmixujeme s chlebem a touto směsí obalíme maso. |
5 | Dáme vcelku na plech a pečeme na 180 °C spolu se šalotkou nakrájenou na kolečka asi 8 minut. |
6 | Poté naporcujeme a podáváme s pastiňákovým pyré ozdobené čerstvou majoránkou. |
Poznámka
Jehněčí hřbet používáme s kostí - je chutnější.