Recept

Pórkový krém s pečeným česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60559

Ingredience

3 ks Brambory
6 ks Cibulka jarní
150 g Klobása Chorizo
1 polévková lžíce Olej olivový
7 g Pepř černý mletý
2 ks Pórek
7 g Sůl
10 g Tymián
1 l Vývar zeleninový
2 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 030kJ
15% Sacharidy 54 g
30% Tuky 23 g
66% Sodík 1 g
34% Bílkoviny 19 g

Pórkový krém s pečeným česnekem postup přípravy receptu:

1

Česnek rozebereme na stroužky, neloupeme a pečeme 15 minut v troubě na 200 °C zakápnuté olivovým olejem. Loupeme je až po vychladnutí.

2

4 kusy jarní cibulky nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a společně s tymiánem osmahneme na oleji.

3

Až je pórek změklý, přidáme vývar a dvě brambory nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme a vaříme 20 minut doměkka.

4

Klobásu nakrájíme na kostičky nebo na kolečka a osmahneme na pánvi.

5

Poslední bramboru nakrájíme na tenké plátky a ty osmažíme nasucho v pánvi.

6

Do polévky přidáme česnek a rozmixujeme dohladka. Podáváme ozdobené klobásou a osmaženými bramborovými lupínky.

Poznámka

Místo klobásy můžeme použít nasucho opraženou slaninu. Česnek je možné místo pečení uvařit neoloupaný ve vodě. Další postup je stejný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept