Pórkový krém s pečeným česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkový krém s pečeným česnekem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60559 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
3 ks | Brambory |
2 ks | Česnek |
6 ks | Cibulka jarní |
150 g | Klobása Chorizo |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
7 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
7 g | Sůl |
10 g | Tymián |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 972,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 269,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,9mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibulka jarní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Olej olivový, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Pepř černý mletý, Sůl, Tymián nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkový krém s pečeným česnekem postup přípravy receptu:
1 | Česnek rozebereme na stroužky, neloupeme a pečeme 15 minut v troubě na 200 °C zakápnuté olivovým olejem. Loupeme je až po vychladnutí. |
2 | 4 kusy jarní cibulky nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a společně s tymiánem osmahneme na oleji. |
3 | Až je pórek změklý, přidáme vývar a dvě brambory nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme a vaříme 20 minut doměkka. |
4 | Klobásu nakrájíme na kostičky nebo na kolečka a osmahneme na pánvi. |
5 | Poslední bramboru nakrájíme na tenké plátky a ty osmažíme nasucho v pánvi. |
6 | Do polévky přidáme česnek a rozmixujeme dohladka. Podáváme ozdobené klobásou a osmaženými bramborovými lupínky. |
Poznámka
Místo klobásy můžeme použít nasucho opraženou slaninu. Česnek je možné místo pečení uvařit neoloupaný ve vodě. Další postup je stejný.