Salát s uzeným tofu, ořechy a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát s uzeným tofu, ořechy a sýrem
Salát s uzeným tofu, ořechy a sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60564 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
5 polévková lžíce | Jogurt bílý |
25 g | Koriandr |
5 polévková lžíce | Majonéza |
50 g | Ořechy vlašské |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
25 g | Petržel - nať |
4 polévková lžíce | Sezamová semínka |
0,3 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
300 g | Tofu uzené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 106,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jogurt bílý, Koriandr, Majonéza, Pepř černý mletý, Sezamová semínka, Tofu uzené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát s uzeným tofu, ořechy a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Tofu a ovčí sýr nakrájíme na kousky. |
2 | Koriandr, petrželku a ořechy nakrájíme nahrubo. |
3 | Majonézu a jogurt smícháme, osolíme, opepříme. Můžeme přidat hořčici. |
4 | Sezamová semínka osmažíme nasucho na pánvi. |
5 | Vše smícháme dohromady - podáváme posypané sezamovými semínky. |
Poznámka
Místo vlašský ořechů můžeme použít jakékoli.