Jednoduchý recept

Obrácený jablečný koláč II

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Obrácený jablečný koláč II 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60566
Kategorie: Koláče

Ingredience

175 g Cukr krupice
12 ks Jablko
270 g Máslo čerstvé
275 g Mouka pšeničná hladká
25 g Ořechy vlašské
25 g Rozinky
5 cl Rum
50 ml Víno bílé
4 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 054kJ
13% Sacharidy 47 g
40% Tuky 30 g
0% Sodík 1 mg
8% Bílkoviny 4 g

Obrácený jablečný koláč II postup přípravy receptu:

1

Rozinky namočíme do rumu.

2

Smícháme 170 g másla, mouku a 3-4 lžíce ledové vody a vytvoříme těsto. Necháme ho půl hodiny odpočívat v lednici v potravinové folii.

3

Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky.

4

Do pánve, kterou můžeme přenést do trouby, dáme rozpustit máslo. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, poté přidáme jablka a podlijeme vínem. Dusíme do poloměkka. Přidáme rozinky.

5

Těsto vyválíme a dáme nahoru na jablka. Okraje zastrčíme a pečeme 20-25 minut na 180°C.

6

Po vychladnutí koláč otočíme těstem dolů a podáváme.

Poznámka

Tento koláč vznikl původně ve Francii, dnes se ale peče na celém světě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept