Obrácený jablečný koláč II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obrácený jablečný koláč II
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60566 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
175 g | Cukr krupice |
12 ks | Jablko |
270 g | Máslo čerstvé |
275 g | Mouka pšeničná hladká |
25 g | Ořechy vlašské |
25 g | Rozinky |
5 cl | Rum |
50 ml | Víno bílé |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 40,5mg |
Draslík | 18,8mg |
Vláknina | 418,8mg |
Vitamín A | 0,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy vlašské, Rum, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jablko, Rozinky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Obrácený jablečný koláč II postup přípravy receptu:
1 | Rozinky namočíme do rumu. |
2 | Smícháme 170 g másla, mouku a 3-4 lžíce ledové vody a vytvoříme těsto. Necháme ho půl hodiny odpočívat v lednici v potravinové folii. |
3 | Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky. |
4 | Do pánve, kterou můžeme přenést do trouby, dáme rozpustit máslo. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, poté přidáme jablka a podlijeme vínem. Dusíme do poloměkka. Přidáme rozinky. |
5 | Těsto vyválíme a dáme nahoru na jablka. Okraje zastrčíme a pečeme 20-25 minut na 180°C. |
6 | Po vychladnutí koláč otočíme těstem dolů a podáváme. |
Poznámka
Tento koláč vznikl původně ve Francii, dnes se ale peče na celém světě.