Tatarák z lososa II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tatarák z lososa II
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60572 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice dijonská |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
200 g | Losos - filety |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 52,0mg |
Draslík | 397,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 118,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Losos - filety mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hořčice dijonská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hořčice plnotučná, Pepř černý mletý, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tatarák z lososa II postup přípravy receptu:
1 | Steak z lososa bez kůže a kostí jemně naškrábeme. |
2 | Maso potom smícháme v míse s najemno nakrájenou žlutou i červenou cibulí ( cibule nemusíme použít celé, záleží na chuti). Po lžičkách vmícháme oba druhy hořčice, směs osolíme a opepříme. Vidličkou vše dobře vymícháme. |
3 | Nakonec tatarák ochutíme citronovou šťávou. |
Poznámka
Tatarák podáváme s opečeným toastovýcm chlebem nebo bagetkou.