Recept

Zeleninové lasagne s cuketou

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zeleninové lasagne s cuketou 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60575
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

15 g Bazalka
1 ks Cuketa
400 g Lasagne
1 ks Lilek
50 g Máslo čerstvé
600 ml Mléko polotučné
50 g Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej rostlinný
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
10 g Sůl
100 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 728 kcal
Kilojoule 3 045kJ
27% Sacharidy 97 g
33% Tuky 25 g
35% Sodík 697 mg
53% Bílkoviny 30 g

Zeleninové lasagne s cuketou postup přípravy receptu:

1

Lilky a cukety nakrájíme na kolečka - osolíme a necháme vypotit.

2

Bazalku natrháme a dáme do mísy spolu s rajčaty. Rukama rozdrtíme.

3

Připravíme si bešamel - rozpustíme máslo, přidáme mouku a rozmícháme mléko. Okořeníme muškátovým oříškem a solí.

4

Olejem vymažeme pekáč. Na spodek dáme trochu bešamelu, pak plát lasagní. Na to zeleninu a rajčata a bešamel - pak plát lasagní a opakujeme.

5

Poslední vrstou je plát lasagní, bešamel a ten posypeme parmazánem.

6

Pečeme 50 minut na 180 °C.

Poznámka

Přidat můžeme špenát a plátky sušené šunky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept