Jednoduchý recept

Udon nudle s vepřovými kuličkami a zeleninou

  • Thajsko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Udon nudle s vepřovými kuličkami a zeleninou 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60577

Ingredience

10 g Bazalka
2 ks Chilli paprička
4 ks Cibulka jarní
100 g Hrachové lusky
10 g Koriandr
400 g Nudle Udon
1 polévková lžíce Ocet rýžový
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
1 kávová lžička Omáčka ústřicová
10 ks Rajčata Cherry
40 g Shiitake houby
1 kávová lžička Sójová omáčka
400 g Vepřové maso mleté
300 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 111kJ
8% Sacharidy 30 g
31% Tuky 23 g
30% Sodík 605 mg
40% Bílkoviny 22 g

Udon nudle s vepřovými kuličkami a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso smícháme s nasekanými jarními cibulkami a nasekanou chilli papričkou. Přidáme sójovou omáčku. Vytvarujeme kuličky, které opečeme na arašídovém oleji.

2

Druhou chilli papričku nakrájíme na kolečka a namočíme do vody smíchanou s rýžovým octem.

3

Vývar svaříme s ústřicovou omáčkou a houbami shiitake.

4

Nudle uvaříme podle návodu.

5

Hrášek povaříme 3 minuty.

6

Rajčátka přepůlíme a krátce osmahneme na pánvi, kde se smažily kuličky.

7

Nudle rozdělíme do čtyř mističek, zalijeme vývarem. Přidáme hráškové lusky a rajčátka. Rozdělíme také kuličky. Přelijeme chilli zálivkou a posypeme bazalkou a koriandrem.

Poznámka

Množství vody použijeme podle potřeby. Vepřové kuličky můžeme využít i do silných čínských vývarových polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept