Udon nudle s vepřovými kuličkami a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Udon nudle s vepřovými kuličkami a zeleninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60577 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 g | Bazalka |
2 ks | Chilli paprička |
4 ks | Cibulka jarní |
100 g | Hrachové lusky |
10 g | Koriandr |
400 g | Nudle Udon |
1 polévková lžíce | Ocet rýžový |
2 polévková lžíce | Olej arašídový (podzemnicový) |
1 kávová lžička | Omáčka ústřicová |
10 ks | Rajčata Cherry |
40 g | Shiitake houby |
1 kávová lžička | Sójová omáčka |
400 g | Vepřové maso mleté |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 438,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 505,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Hrachové lusky, Olej arašídový (podzemnicový), Omáčka ústřicová, Shiitake houby, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nudle Udon, Ocet rýžový , Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bazalka, Koriandr, Rajčata Cherry, Sójová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Udon nudle s vepřovými kuličkami a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso smícháme s nasekanými jarními cibulkami a nasekanou chilli papričkou. Přidáme sójovou omáčku. Vytvarujeme kuličky, které opečeme na arašídovém oleji. |
2 | Druhou chilli papričku nakrájíme na kolečka a namočíme do vody smíchanou s rýžovým octem. |
3 | Vývar svaříme s ústřicovou omáčkou a houbami shiitake. |
4 | Nudle uvaříme podle návodu. |
5 | Hrášek povaříme 3 minuty. |
6 | Rajčátka přepůlíme a krátce osmahneme na pánvi, kde se smažily kuličky. |
7 | Nudle rozdělíme do čtyř mističek, zalijeme vývarem. Přidáme hráškové lusky a rajčátka. Rozdělíme také kuličky. Přelijeme chilli zálivkou a posypeme bazalkou a koriandrem. |
Poznámka
Množství vody použijeme podle potřeby. Vepřové kuličky můžeme využít i do silných čínských vývarových polévek.