Králík po řecku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík po řecku
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60580 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kapary |
1 ks | Králík |
15 ks | Olivy černé |
40 g | Pancetta |
1 ks | Rozmarýn |
10 g | Sůl |
8 ks | Sušená rajčata |
200 ml | Víno bílé |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 6g |
Draslík | 1g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Králík, Olivy černé, Pancetta, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Rozmarýn, Sůl, Sušená rajčata nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králík po řecku postup přípravy receptu:
1 | Králíka naporcujeme na 4 porce. |
2 | Pancettu nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova. Z hrnce ji vybereme děrovanou naběračkou, aby tuk zůstal v hrnci. |
3 | Na tuku z pancetty opečeme nasekanou cibuli a česnek (celé stroužky, neoloupané). Orestujeme. |
4 | Přidáme králíka a ze všech stran ho orestujeme. |
5 | Poté přidáme pokrájená sušená rajčata, olivy na kolečka, kapary, větvičku rozmarýnu, bobkový list, víno i vývar. |
6 | Dusíme hodinu a půl. Šťáva by se měla téměř vypařit (v případě potřeby podléváme). Vyjmeme rozmarýn a bobkový list. |
7 | Osolíme a podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou např. brambory. Můžeme použít i 4 nohy z králíka.