Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Králík po řecku 5 1
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60580
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kapary
1 ks Králík
15 ks Olivy černé
40 g Pancetta
1 ks Rozmarýn
10 g Sůl
8 ks Sušená rajčata
200 ml Víno bílé
300 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,580 kcal
Kilojoule 6 612kJ
11% Sacharidy 39 g
121% Tuky 91 g
292% Sodík 6 g
230% Bílkoviny 130 g

Králík po řecku postup přípravy receptu:

1

Králíka naporcujeme na 4 porce.

2

Pancettu nakrájíme na kostičky a osmažíme dozlatova. Z hrnce ji vybereme děrovanou naběračkou, aby tuk zůstal v hrnci.

3

Na tuku z pancetty opečeme nasekanou cibuli a česnek (celé stroužky, neoloupané). Orestujeme.

4

Přidáme králíka a ze všech stran ho orestujeme.

5

Poté přidáme pokrájená sušená rajčata, olivy na kolečka, kapary, větvičku rozmarýnu, bobkový list, víno i vývar.

6

Dusíme hodinu a půl. Šťáva by se měla téměř vypařit (v případě potřeby podléváme). Vyjmeme rozmarýn a bobkový list.

7

Osolíme a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou např. brambory. Můžeme použít i 4 nohy z králíka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept