Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Gougeres 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60581

Ingredience

5 g Cukr krupice
240 ml Mléko plnotučné
170 g Mouka pšeničná hladká
125 g Máslo čerstvé
60 g Sýr Gruyére
5 g Sůl
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 977kJ
4% Sacharidy 14 g
22% Tuky 16 g
3% Sodík 61 mg
14% Bílkoviny 8 g

Gougeres postup přípravy receptu:

1

Vejce ohřejeme na pokojovou teplotu.

2

Máslo a mléko dáme do rendlíku a necháme rozpustit.

3

Do horkého mléka přidáme mouku, sůl a cukr a stále vaříme. Vařečkou odpalujeme těsto ode dna. Až se těsto přestane lepit, odstavíme ho z plotny.

4

Necháme trochu zchládnout a poté postupně – jedno po druhém zapracujeme vejce.

5

Vmícháme nastrouhaný sýr Gruyére.

6

Těsto dáme do cukrářského sáčku. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme bochánky. Ty můžeme ještě nahoře posypat sýrem.

7

7 minut pečeme na 220 °C (těsto by se mělo krásně nafouknout – teď nesmíme otvírat troubu). Poté pečeme dozlatova na teplotu 180 °C. Necháme vychládnout v pootevřené troubě.

Poznámka

Odpalované těsto má rádo vlhkost – do trouby postavme hrnec s vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept