Gougeres - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gougeres
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60581 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
5 g | Cukr krupice |
125 g | Máslo čerstvé |
240 ml | Mléko plnotučné |
170 g | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Sůl |
60 g | Sýr Gruyére |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 747,7mg |
---|---|
Cholesterol | 144,3mg |
Draslík | 43,7mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 198,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sýr Gruyére, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Gougeres postup přípravy receptu:
1 | Vejce ohřejeme na pokojovou teplotu. |
2 | Máslo a mléko dáme do rendlíku a necháme rozpustit. |
3 | Do horkého mléka přidáme mouku, sůl a cukr a stále vaříme. Vařečkou odpalujeme těsto ode dna. Až se těsto přestane lepit, odstavíme ho z plotny. |
4 | Necháme trochu zchládnout a poté postupně – jedno po druhém zapracujeme vejce. |
5 | Vmícháme nastrouhaný sýr Gruyére. |
6 | Těsto dáme do cukrářského sáčku. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme bochánky. Ty můžeme ještě nahoře posypat sýrem. |
7 | 7 minut pečeme na 220 °C (těsto by se mělo krásně nafouknout – teď nesmíme otvírat troubu). Poté pečeme dozlatova na teplotu 180 °C. Necháme vychládnout v pootevřené troubě. |
Poznámka
Odpalované těsto má rádo vlhkost – do trouby postavme hrnec s vodou.