Recept

Věnečky se žloutkovým krémem

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Věnečky se žloutkovým krémem 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60582

Ingredience

5 g Cukr krupice
120 g Cukr krystal
100 g Fondán
840 ml Mléko plnotučné
170 g Mouka pšeničná hladká
125 g Máslo čerstvé
45 g Solamyl - bramborový škrob
5 g Sůl
1 ks Vanilkový lusk
5 ks Vejce slepičí
8 ks žloutek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 246kJ
8% Sacharidy 29 g
22% Tuky 17 g
2% Sodík 46 mg
15% Bílkoviny 8 g

Věnečky se žloutkovým krémem postup přípravy receptu:

1

Vejce ohřejeme na pokojovou teplotu.

2

Máslo a 260 ml mléka dáme do rendlíku a necháme rozpustit.

3

Do horkého mléka přidáme mouku, sůl a cukr a stále vaříme. Vařečkou odpalujeme těsto ode dna. Až se těsto přestane lepit, odstavíme ho z plotny.

4

Necháme trochu zchládnout a poté postupně – jedno po druhém zapracujeme vejce.

5

Těsto dáme do cukrářského sáčku. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme dva kroužky přes sebe a uzavřít.

6

7 minut pečeme na 220 °C (těsto by se mělo krásně nafouknout – teď nesmíme otvírat troubu). Poté pečeme dozlatova na teplotu 180 °C. Necháme vychládnout v pootevřené troubě.

7

Zbylé mléko ohřejeme.

8

Žloutky vyšleháme s cukrem, poté přidáme zrníčka z vanilkového lusku a škrob. Do této směsi opatrně a za stálého míchání vlijeme horké mléko. Poté vaříme do zhoustnutí.

9

Upečené věnečky rozpůlíme a naplníme krémem. Vršky jim namočíme v rozpuštěném fondánu.

Poznámka

Odpalované těsto má rádo vlhkost – do trouby postavme hrnec s vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept