Věnečky se žloutkovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Věnečky se žloutkovým krémem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60582 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
5 g | Cukr krupice |
120 g | Cukr krystal |
100 g | Fondán |
125 g | Máslo čerstvé |
840 ml | Mléko plnotučné |
170 g | Mouka pšeničná hladká |
45 g | Solamyl - bramborový škrob |
5 g | Sůl |
1 ks | Vanilkový lusk |
5 ks | Vejce slepičí |
8 ks | žloutek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 139,2mg |
Draslík | 43,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fondán, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Solamyl - bramborový škrob, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr krystal, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Věnečky se žloutkovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Vejce ohřejeme na pokojovou teplotu. |
2 | Máslo a 260 ml mléka dáme do rendlíku a necháme rozpustit. |
3 | Do horkého mléka přidáme mouku, sůl a cukr a stále vaříme. Vařečkou odpalujeme těsto ode dna. Až se těsto přestane lepit, odstavíme ho z plotny. |
4 | Necháme trochu zchládnout a poté postupně – jedno po druhém zapracujeme vejce. |
5 | Těsto dáme do cukrářského sáčku. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme dva kroužky přes sebe a uzavřít. |
6 | 7 minut pečeme na 220 °C (těsto by se mělo krásně nafouknout – teď nesmíme otvírat troubu). Poté pečeme dozlatova na teplotu 180 °C. Necháme vychládnout v pootevřené troubě. |
7 | Zbylé mléko ohřejeme. |
8 | Žloutky vyšleháme s cukrem, poté přidáme zrníčka z vanilkového lusku a škrob. Do této směsi opatrně a za stálého míchání vlijeme horké mléko. Poté vaříme do zhoustnutí. |
9 | Upečené věnečky rozpůlíme a naplníme krémem. Vršky jim namočíme v rozpuštěném fondánu. |
Poznámka
Odpalované těsto má rádo vlhkost – do trouby postavme hrnec s vodou.