Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Paris brest 5 1
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60583

Ingredience

5 g Cukr krupice
120 g Cukr krystal
2 polévková lžíce Cukr moučka
840 ml Mléko plnotučné
170 g Mouka pšeničná hladká
125 g Máslo čerstvé
60 g Nugát světlý
45 g Solamyl - bramborový škrob
5 g Sůl
1 ks Vanilkový lusk
5 ks Vejce slepičí
8 ks žloutek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 241kJ
6% Sacharidy 23 g
26% Tuky 19 g
2% Sodík 41 mg
15% Bílkoviny 9 g

Paris brest postup přípravy receptu:

1

Vejce ohřejeme na pokojovou teplotu.

2

Máslo a mléko dáme do rendlíku a necháme rozpustit.

3

Do horkého mléka přidáme mouku, sůl a cukr a stále vaříme. Vařečkou odpalujeme těsto ode dna. Až se těsto přestane lepit, odstavíme ho z plotny.

4

Necháme trochu zchládnout a poté postupně – jedno po druhém zapracujeme vejce.

5

Těsto dáme do cukrářského sáčku. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme kolečka o průměru 4 cm. Posypeme je lžící moučkového cukru

6

7 minut pečeme na 220 °C (těsto by se mělo krásně nafouknout – teď nesmíme otvírat troubu). Poté pečeme dozlatova na teplotu 180 °C. Necháme vychládnout v pootevřené troubě.

7

Zbylé mléko ohřejeme.

8

Žloutky vyšleháme s cukrem krystal, poté přidáme zrníčka z vanilkového lusku a škrob. Do této směsi opatrně a za stálého míchání vlijeme horké mléko. Poté přidáme nugát a vaříme do zhoustnutí.

9

Bochánky rozpůlíme a naplníme krémem. Podáváme posypané moučkovým cukrem.

Poznámka

Odpalované těsto má rádo vlhkost – do trouby postavme hrnec s vodou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept