Paprikové ragú s telecí klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikové ragú s telecí klobásou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60585 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
200 g | Čočka |
4 ks | klobása telecí |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
60 g | Slanina anglická |
5 g | Sůl |
10 g | Tymián |
200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 109,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Čočka, Pepř černý mletý, Slanina anglická, Sůl, Tymián nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikové ragú s telecí klobásou postup přípravy receptu:
1 | Čočku si namočíme den předem. |
2 | Klobásy v celku opečeme na olivovém oleji a dáme stranou. |
3 | Do výpeku z klobás dáme slaninu a papriku nakrájené na kostičky. |
4 | Po chvíli přidáme i bobkový list a tymián. Přidáme česnek nasekaný nadrobno a necháme rozvonět. |
5 | Poté přidáme čočku, vývar a dusíme 15 až 20 minut. |
6 | Osolíme, opepříme, zjemníme máslem. |
7 | Podáváme s klobásou posypané petrželkou. |
Poznámka
Klobásu můžeme zvolit i pikantnější.