Polévka z pečených paprik - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z pečených paprik
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60587 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Cibule červená |
4 polévková lžíce | Dýňová semínka |
1 polévková lžíce | Olej dýňový |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
10 ks | Paprika červená |
10 g | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
10 g | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 6g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 253,2mg |
Vitamín E | 5,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Dýňová semínka, Paprika červená, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej dýňový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z pečených paprik postup přípravy receptu:
1 | Papriky přepůlíme, osolíme, zakápneme olivovým olejem a pečeme je na 180 °C nejprve řezem nahoru 15 minut, poté 15 minut řezem dolů. |
2 | Rajčata a červenou cibuli přepůlíme a řezem nahoru je pečeme posledních 15 minut s paprikami. |
3 | Po upečení rajčata a papriky oloupeme. |
4 | Bílou cibuli nakrájíme na jemno a opečeme na oleji. Přidáme pokrájenou pečenou zeleninu. Zalijeme vývarem a vaříme 15 minut. |
5 | Rozmixujeme a ještě chvilku povaříme. |
6 | Podáváme ozdobené dýňovým olejem a nasucho opraženými dýňovými semínky. |
Poznámka
Dýňový olej není jen na ozdobu, dodá jídlu zajímavou chuť.
Super doporučuji!