Chilli con carne na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chilli con carne na pivě
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60591 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
400 g | Fazole červené |
500 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Kmín římský |
15 g | Koriandr |
200 g | Kukuřice |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
10 g | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Rajčatový protlak |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 72,5mg |
Draslík | 131,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 38,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Kmín římský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole červené, Hovězí maso zadní, Kukuřice, Olej olivový, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Koriandr, Pepř černý mletý, Rajčatový protlak, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Chilli con carne na pivě postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na kostky a na oleji opečeme dozlatova. Použijeme hrnec vhodný i do trouby. |
2 | K masu přidáme drcený česnek cibuli a ještě opečeme. |
3 | Přidáme kmín a pečeme na 175 °C asi 30 minut. |
4 | Pak přidáme protlak a pivo a pečeme dalších 30 minut. |
5 | Přidáme slité fazole a kukuřici a nasekanou chilli papričku, osolíme a opepříme. |
6 | Zvýšíme teplotu na 190 °C a ještě chvíli zapečeme. |
7 | Podáváme posypané koriandrem. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou tortilly opečené nasucho.