Aztécký koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aztécký koláč
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60595 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazole červené |
200 g | Gouda |
1 kávová lžička | Kmín římský |
500 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
7 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
7 g | Sůl |
8 ks | tortilla |
50 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 157,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 443,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Kmín římský, Olej rostlinný, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole červené, Gouda, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Sůl, tortilla nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Aztécký koláč postup přípravy receptu:
1 | Troubu zapneme na gril a tortilly nasucho opečeme dokřupava. |
2 | Cibuli nakrájíme na měsíčky, stroužky česneku podélně přepůlíme a dáme také na chvíli pod gril. |
3 | Rajčata spaříme a oloupeme a poté společně s grilovanou cibulí a česnekem rozmixujeme na kaši. Přidáme sůl, pepř a římský kmín a vaříme 8 minut. Můžeme zředit vývarem. |
4 | Kuřecí maso osmažíme. |
5 | Fazole slijeme. |
6 | Na dno koláčové formy dáme trochu oleje a tak dvě až tři tortilly. Na to dáme část masa a fazolí, zalijeme omáčkou, dáme trochu sýra a nahoru další dvě nebo tři tortilly. Vrstvíme do spotřebování surovin - poslední vrstvou jsou tortilly, které bohatě posypeme sýrem. |
7 | Zapečeme dozlatova. |
Poznámka
Zkusit můžeme i špenátové tortilly místo obyčejných. Prodávají se také bylinkové.