Játrová paštika s meruňkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrová paštika s meruňkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60597 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
1 ks | Citrony |
50 g | Cukr krupice |
200 g | Játra drůbeží |
90 g | Máslo čerstvé |
250 g | Meruňky |
7 g | Pepř černý mletý |
7 g | Sůl |
0,3 ks | Vanilkový lusk |
3 cl | Víno portské |
3 plátek | Želatina plátková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 158,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 7,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Máslo čerstvé, Vanilkový lusk, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Meruňky, Pepř černý mletý, Sůl, Želatina plátková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Játrová paštika s meruňkami postup přípravy receptu:
1 | Játra očistíme a rozmixujeme. |
2 | Přidáme sůl, pepř, máslo a portské a znovu rozmixujeme. Dáme do pečící nádoby. Tuto pečící nádobu postavíme do větší nádoby a nalijeme vodu, aby sahala do výšky 2/3 malé nádoby. Pečeme na 60 °C asi 35 minut. |
3 | Meruňky nakrájíme na kostičky. |
4 | Želatinu necháme nabobtnat. |
5 | Třetinu meruněk rozvaříme s trochou vody. Dosladíme a přidáme želatinu. |
6 | Rozetřeme to po upečené paštice a necháme ztuhnout. |
7 | Ze zbylých meruněk si připravíme čatní: 50 ml vody smícháme s 50 g cukru a spolu s vanilkovým luskem svaříme na polovinu. Necháme vychladnout a poté přimícháme zbylé meruňky. Dochutíme citronovou šťávou. |
8 | Paštiku podáváme s bagetkou a meruňkovým čatní. |
Poznámka
Místo meruněk můžeme použít rybíz, jablko či jiné ovoce.