Výborný rebarborový koláč od babičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Výborný rebarborový koláč od babičky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60599 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
110 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
9 polévková lžíce | Mléko polotučné |
410 g | Mouka polohrubá |
9 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
220 g | Tvaroh měkký |
2 ks | Vejce slepičí |
Na náplň | |
55 g | Cukr krupice |
500 ml | Mléko polotučné |
1 ks | Pudinkový prášek - vanilkový |
1,5 kg | Reveň (Rebarbora) |
1 ks | Vejce slepičí |
Na polevu | |
150 g | Cukr moučka |
500 ml | Smetana ke šlehání |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 654,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 403,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Cukr krupice, Pudinkový prášek - vanilkový, Reveň (Rebarbora), Vejce slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Tvaroh měkký, Cukr moučka, Smetana ke šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Výborný rebarborový koláč od babičky postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 190 °C, plech vytřeme rozpuštěným máslem a necháme ztuhnout, rebarboru oloupeme a nakrájíme na 3 cm proužky. |
2 | Na polevu rozšleháme v husté smetaně vejce (pokud nemáme hustou sladkou smetanu, použijeme zakysanou). |
3 | V míse smícháme tvaroh se solí, olejem, mlékem, cukrem, vejcem a vanilkou. K těstu postupně přimícháváme mouku promíchanou s kypřicím práškem. Vypracujeme hladké těsto, které položíme na plech a rozválíme na placku. |
4 | Náplň připravíme smícháním půl hrnku mléka s cukrem a pudinkem. Zbylé mléko přivedeme do varu a vmícháme do něj pudink. Necháme přejít varem a odstavíme. Do horkého pudinku vmícháme rozšlehaná vejce. |
5 | Náplň necháme vychladnout. Poté náplň rozetřeme na těsto, poklademe rebarborou a přelijeme smetanou. |
6 | Koláč pečeme zhruba půl hodiny. |
Poznámka
Před podáváním můžeme koláč posypat moučkovým cukrem.