Brambory pečené pomalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory pečené pomalu
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60604 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
750 g | Brambory |
4 ks | Kuřecí prsa |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
500 ml | Olej rostlinný |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 2,0mg |
Draslík | 774,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 11,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí prsa, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory pečené pomalu postup přípravy receptu:
1 | Olej rozehřejeme v hrnci vhodném do trouby. |
2 | Troubu předehřejeme na 190 °C. |
3 | Oloupané brambory (podle velikosti vcelku nebo přepůlené) naskládáme do rozehřátého, ale ne rozpáleného oleje. |
4 | Dáme do trouby a pozvolna smažíme dozlatova. |
5 | Kuřecí prsa okořeníme dle chuti a osmažíme na másle. |
Poznámka
Používáme nejlépe brambory typu A.
Brambory pečené pomalu jsou vynikající, jen mi přišlo zdlouhavé to pečení, ale od toho se jmenují pečené pomalu. Příště dám raději přednost bramborám pečeným rychleji (hlavně když u stolu sedí nedočkaví hladovci). Ale i tak je recept skvělý.