Bažantí prsa se ciderem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažantí prsa se ciderem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | 0sonizna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (98%) |
ID receptu: | 60605 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bažantí prsa |
8 ks | Cibulka jarní |
370 ml | cider strongbow dry |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
7 g | Pepř černý mletý |
40 g | Slanina anglická |
7 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 100,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 358,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bažantí prsa, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny cider strongbow dry, Pepř černý mletý, Slanina anglická, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bažantí prsa se ciderem postup přípravy receptu:
1 | Bažantí prsa rozpůlíme, abychom dostali 4 kousky masa. Každý kousek osolíme a opepříme. |
2 | Smažíme na oleji dozlatova, poté vyjmeme (ale udržujeme teplé). |
3 | Do pánve místo bažanta dáme nasekanou jarní cibulku a máslo a opečeme ji. Poté ji dáme stranou. |
4 | Do stejné pánve vrátíme bažantí prsa obalená ve slanině a nalijeme cider. Necháme zredukovat. |
5 | Poté 20 minut dopečeme v troubě na 190 °C. |
Poznámka
Podáváme s brambory.