Recept

Bažantí prsa se ciderem

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Bažantí prsa se ciderem 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (98%)
ID receptu: 60605
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bažantí prsa
8 ks Cibulka jarní
370 ml cider strongbow dry
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
7 g Pepř černý mletý
40 g Slanina anglická
7 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 117 kcal
Kilojoule 491kJ
2% Sacharidy 6 g
10% Tuky 7 g
0% Sodík 6 mg
1% Bílkoviny 1 g

Bažantí prsa se ciderem postup přípravy receptu:

1

Bažantí prsa rozpůlíme, abychom dostali 4 kousky masa. Každý kousek osolíme a opepříme.

2

Smažíme na oleji dozlatova, poté vyjmeme (ale udržujeme teplé).

3

Do pánve místo bažanta dáme nasekanou jarní cibulku a máslo a opečeme ji. Poté ji dáme stranou.

4

Do stejné pánve vrátíme bažantí prsa obalená ve slanině a nalijeme cider. Necháme zredukovat.

5

Poté 20 minut dopečeme v troubě na 190 °C.

Poznámka

Podáváme s brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept