Drobení do polévek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drobení do polévek
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60607 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 113,1mg |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Drobení do polévek postup přípravy receptu:
1 | Z vejce, hrubé mouky a soli vypracujeme na vále tuhé těsto. Podle potřeby můžeme přilít trochu vody. |
2 | Těsto nastrouháme na hrubém struhadle, rozprostřeme na vál a drobení necháme zaschnout. |
Poznámka
Drobení po zaschnutí uvaříme v mírně osolené vodě a poté vložíme do vývaru. Množství mouky a vody na těsto upravíme podle potřeby.
Drobení dělávám stejně, většinou k okamžité spotřebě. Dá se použít i do jiných polévek než do vývarů, např. do rajčatové. Za sebe můžu doporučit.